Патриотско Друштво

Знаме Независна Македонија

700 ден

Знаме Независна Македонија – „За неа се бориме, за неа ние умираме.“ Ова е натписот кој стои на македонското знаме направено од друштвото „Вардар“ пред стотина години. На знамето се наоѓа комита кој вее знаме означено со „Независна Македонија“. Комитата гледа кон обединета Македонија на која се истакнати бројни градови во границите на нашата етничка татковина.

 

 

Знамето е направено од материјалот САТЕН кој претставува висок квалитет што прецизно и јасно ги одбележува боите и контрастите. Ова знаме може да се исклучиво само за ВНАТРЕШНИ услови, бидејќи материјалот е многу мек, секое изложување на надворешни услови постои ризик од оштетување на знамето.

Димензии на знамето се 110x60cm

Категорија

Каква е таа Македонија ако не е слободна и независна?

Слика исечок од календар пред стотина години од македонско друштво “Вардар” во Софија. Гледаме вооружен четник  како вее бајрак на кој што пишува Независна Македонија и е опкружен со Ловоров венец кој е симбол на победата и честа а во позадина гледаме сонце кое изгрева и е симбол на слободата, исто така ја симболизира  и првата македонска химна “Изгреј зора на слободата”. Комитата гледа на карта од Обединета Македонија каде што се обележани поголем број села и градови ширум татковината.

Јасна слика со големо значење за македонската борба и кауза пред 100 години.

 

„Za nea se borime, za nea nie umirame“. Ova e natpisot koj stoi na makedonskoto zname napraveno od drustvoto „Vardar“ pred stotina godini. Na znameto se naogja komita koj vee zname oznaceno so „Nezavisna Makedonija“. Komitata gleda kon obedineta Makedonija na koja se istaknati brojni gradovi vo granicite na nasata etnicka tatkovina.

 

“For her we fight, for her we die.” This is the inscription on the Macedonian flag made by the society “Vardar” a hundred years ago. On the flag there is a komita waving a flag labeled “Independent Macedonia”. The komita looks towards a united Macedonia, which includes numerous cities within the borders of our ethnic homeland.

 

Димензии 110 × 60 cm
Shopping Cart

SPIN TO WIN!

  • Пробајте ја вашата среќа да добиете купон за попуст
  • 1 вртење
  • Без мамење
Пробајте ја вашата среќа
Never
Remind later
No thanks