Патриотско Друштво

Дали Украина е жртвеното јагне на НАТО?

Дали Украина е жртвеното јагне во борвата за геостратешка контрола помеѓу Русија и Америка?

Дали Украина е жртвеното јагне?

Блогот ќе го започнеме со тоа што сакаме да кажеме дека не поддржуваме ниту една страна во конфликтот помеѓу Русија и Украина бидејќи тоа е братска војна а тие ни и се братски народи, по религија, јазик и народност. Во овој момент гледаме дека Русија е агресорот и напаѓачот но зошто е тоа така? Конфликтот помеѓу Русија и Украина е поради економска и геостратешка причинa a најмногу поради каналот каде што Украинците во 2014 направија брана и не дозволуваат вода за рускитее индустрии во Крим. По смртта на Јосиф Сталин во 1953 година, во СССР дошла до промена на ставот кон другите републики. Во обид да се усогласат односите со Украинската ССР, Никита Хрушчов, заедно со раководството на Советскиот Сојуз, ја префрлил Кримската област од Руската СФР во Украинската ССР. По распадот на СССР Крим останал под Украинска контрола и со промена на власта низ годините во Украина навлеглуваат про европските струи каде што Русија е многу засегната бидејќи постои опасност од НАТО и Америка од инсталирање нуклеарни ракети кои претставуваат опасност за Москва (Истото сценарио Русите го имаат направено во Куба за време на ладната војна) Вистина е тоа дека кога најмногу ни требаше Украина по најповолна цена ни ги продаде тешките борбени орудија во конфликтот во 2001. Од 2001 до денес луѓето и политиката во Украина многу се сменија. Патриотско Друштво не повикува за војна ни завзема нечија страна, очигледно е дека Америка има улога на голем провокатор во овој конфликт но тоа медиумите нема да го прикажат. НЕ ЗА БРАТСКА ВОЈНА!!! И Украина и Русија ни се браќа и партнери.

Shopping Cart

SPIN TO WIN!

  • Пробајте ја вашата среќа да добиете купон за попуст
  • 1 вртење
  • Без мамење
Пробајте ја вашата среќа
Never
Remind later
No thanks