Патриотско Друштво

Канвас Владо Черноземски

1400 ден

На канвасот е прикажан моментот кој во 1934 година ја стресе цела Европа. Се работи за убиството на југословенскиот крал Александар I Караѓорѓевиќ кое било извршено од страна на атентаторот на ВМРО Владо Черноземски. Убиството се случило во Марсеј, а покрај кралот во хаосот кој настанал загинал и францускиот министер Луј Барту. Атентатот покажал колку е само долга раката на ВМРО, и во моментите кога Организацијата била далеку од нејзините најславни денови. Канвасот е достапен во ограничени количини, а неговата димензија е 60х40цм.

Цената е 1499 денари со бесплатна достава до адреса и гратис стикери.

The canvas shows the moment that in 1934 shocked the whole of Europe. It is about the murder of the Yugoslav king Aleksandar I Karađorđević, which was carried out by IMRO assassin Vlado Chernozemski. The murder took place in Marseilles, and besides the king, the French minister Louis Bartou also died in the resulting chaos. The assassination showed just how long the arm of IMRO is, even in the moments when the Organization was far from its heyday. The canvas is available in limited quantities, and its dimension is 60x40cm.

The price is 1499 denars with free delivery and extra stickers.

Критики

Нема критики сеуште.

Бидете први кои ќе разгледате “Канвас Владо Черноземски”
Shopping Cart

SPIN TO WIN!

  • Пробајте ја вашата среќа да добиете купон за попуст
  • 1 вртење
  • Без мамење
Пробајте ја вашата среќа
Never
Remind later
No thanks