Патриотско Друштво

Знаме Слобода или Смрт

(1 Преглед на корисник)

550 ден

Знаме Слобода или Смрт – Камата, револверот и Библијата – глетката на секој македонски револуционер при положувањето на заклетвата на ВМРО. Заедно со слоганот „Слобода или смрт за Македонија“, ова знаме е отсликување на борбата на македонскиот народ. Сјајниот полиестерски материјал го прави знамето идеално за истакнување, било во внатрешна или пак надворешна средина.

 

Поврзете се со историјата на ВМРО и нашите предци добивајќи го ова знаме

1,1 м х 60 см

– Сјаен материјал

– Ткаен полиестерски материјал

– Оска за знаме

Категорија

Kamata, revolverot i Biblijata – gletkata na sekoj makedonski revolucioner pri polozuvanjeto na zakletvata na VMRO. Zaedno so sloganot „Sloboda ili smrt za Makedonija“, ova zname e otslikuvanje na borbata na makedonskiot narod. Sjajniot poliesterski materijal go pravi znameto idealno za istaknuvanje, bilo vo vnatresna ili pak nadvoresna sredina.

 

The dagger, the revolver and the Bible – the sight of every Macedonian revolutionary when taking the VMRO oath. Together with the slogan “Freedom or death for Macedonia”, this flag is a reflection of the struggle of the Macedonian people. The glossy polyester material makes the flag ideal for display, either in an indoor or outdoor environment.

1 преглед за Знаме Слобода или Смрт

  1. Hello World! https://b1yn9x.com?hs=a9107061059767e6b4e4233aeb7d0d02&

    zzy83y

Додај преглед
Shopping Cart

SPIN TO WIN!

  • Пробајте ја вашата среќа да добиете купон за попуст
  • 1 вртење
  • Без мамење
Пробајте ја вашата среќа
Never
Remind later
No thanks