Патриотско Друштво

Македонија

Потекло на Албанците и Бугарите

Потеклото на Албанците и Бугарите

Потеклото на Албанците и Бугарите Гледајќи го етничкиот ген на денешните Бугари, воопшто не е чудно што тие активно водат политика за крадење и присвојување на македонската историја. Првото Бугарско Царство било основано од ханот Аспарух, водач на номадското туркиско племе Бугари кое се доселило на овие простори. Неговиот претходник Кубрат и неговите наследници како …

Потеклото на Албанците и Бугарите Read More »

Вечна им слава на загинатите кај Гајре

Вечна им слава на загинатите кај Гајре

Вечна им слава на загинатите кај Гајре Пет животи згазнаа во грозоморниот масакр кај Гајре извршен од албанските терористи. Заседите се одлика на кукавиците, а терористите на УЧК станаа препознатливи по истите во 2001 година. Нешто повеќе од месец дена по масакрот кај Вејце, македонските сили во слична заседа изгубија уште пет храбри синови. На …

Вечна им слава на загинатите кај Гајре Read More »

Дали е можен соживот во Македонија?

Дали е можен соживот во Македонија?

Дали е можен соживот во Македонија? Темата за соживот во Македонија е активен дел од нашето секојдневие и политика која ја форсираат неколку партии во државата. Но дали навистина е можен соживот? Вистинскиот соживот во Македонија теоретски е можен, но треба да се сменат многу работи, посебно кај албанското малцинство. Албанските политички партии треба да …

Дали е можен соживот во Македонија? Read More »

Shopping Cart

SPIN TO WIN!

  • Пробајте ја вашата среќа да добиете купон за попуст
  • 1 вртење
  • Без мамење
Пробајте ја вашата среќа
Never
Remind later
No thanks