Вечна им слава на загинатите кај Гајре

Вечна им слава на загинатите кај Гајре

Вечна им слава на загинатите кај Гајре Пет животи згазнаа во грозоморниот масакр кај Гајре извршен од албанските терористи. Заседите се одлика на кукавиците, а терористите на УЧК станаа препознатливи по истите во 2001 година. Нешто повеќе од месец дена по масакрот кај Вејце, македонските сили во слична заседа изгубија уште пет храбри синови. На …

Вечна им слава на загинатите кај Гајре Read More »