Патриотско Друштво

Блог

Патриотски блогови

nie ne ja mrazime bugarija

Кој е проблемот за вметнување на Бугарите во уставот?

Кој е проблемот за вметнување на Бугарите во уставот? Во изминатиот период ескалираше ситуацијата помеѓу Македонија и Бугарија. Контроверзниот напад врз Пендиков, секретарот на бугарскиот клуб „Цар Борис Трети“ во Охрид, беше вовед во веројатно однапред испланираното ново вето на Бугарија. На храбрите бранители на „бугарштината“ во Македонија има требаше еден ден за да се …

Кој е проблемот за вметнување на Бугарите во уставот? Read More »

По 55 години СПЦ ја одобри автокефалноста нa Македонската православна црква

По 55 години СПЦ ја одобри автокефалноста нa Македонската православна црква По 55 години СПЦ ја одобри автокефалноста нa Македонската православна црква „А сега браќо и сестри кои дојдовте овде, ви носиме уште една радост. Светиот архијерејски собор на СПЦ едногласно и еднодушно излезе во пресрет на молбата на Македонската Православна Црква – Охридска Архиепископија, …

По 55 години СПЦ ја одобри автокефалноста нa Македонската православна црква Read More »

Што е патриотизам?

Што е патриотизам? https://youtu.be/n6QfYSNeJW8 Прво вака за нас најидеален е патриотизмот во една држава но само доколку условите го овозможуваат тоа. Патриотизмот колку што има позитивни работи толку има и негативни. Како што можеме да видиме на видеото етничките Албанци родум во Македонија немаат исти патриотски чувства како и ние што имаме а имаат исти …

Што е патриотизам? Read More »

Што е шовинизам?

Што е шовинизам? Шовинизмот, во оригиналната смисла на зборот, е екстремен патриотизам и национализам и агресивно верување во националната супериорност и слава.Шовинизмот го проширил своето изворно значење и вклучува екстремна и неразумна пристрасност во име на која било група на која некој припаѓа, особено кога пристрасноста вклучува злоба и омраза кон соперничките групи. Машкиот шовинизам …

Што е шовинизам? Read More »

Што е глобализам?

Што е глобализам? Глобализам- формирање на едно глобално село поблизок контакт помеѓу различните делови на светот со растечки можности за лична размена, меѓусебно разбирање и пријателство помеѓу “светските граѓани“ и креирање на глобална цивилизација. Светската банка ја дефинира глобализацијата како слобода на индивидуите и компаниите да иницираат доброволни економски трансакции со државјани на други држави“. …

Што е глобализам? Read More »

Дали Украина е жртвеното јагне на НАТО?

Дали Украина е жртвеното јагне во борвата за геостратешка контрола помеѓу Русија и Америка? Блогот ќе го започнеме со тоа што сакаме да кажеме дека не поддржуваме ниту една страна во конфликтот помеѓу Русија и Украина бидејќи тоа е братска војна а тие ни и се братски народи, по религија, јазик и народност. Во овој …

Дали Украина е жртвеното јагне на НАТО? Read More »

Shopping Cart

SPIN TO WIN!

  • Пробајте ја вашата среќа да добиете купон за попуст
  • 1 вртење
  • Без мамење
Пробајте ја вашата среќа
Never
Remind later
No thanks